Έργα που ξαφνιάζουν...

ΓΡΙΦΟΙ - ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΞΥΛΟΚΑΜΩΜΑΤΑ - ΙΔΙΟΤΥΠΑ

Στο ΄΄Εκθετήριο Ιδιότυπης Ξυλογλυπτικής Τέχνης΄΄ μπορείτε να βρείτε μια σειρά από επιτραπέζια παιχνίδια και γρίφους τα οποία πέρα από το ότι ακονίζουν το μυαλό μικρών και μεγάλων, αποτελούν και εξαιρετικά διακοσμητικά ή επιχειρηματικά δώρα.

Τόσο τα γνωστά στο ευρύ κοινό, όσο και αυτά που χάθηκαν στον χρόνο, προερχόμενα από κάθε γωνιά της γης, όντας παράξενα αλλά πρωτότυπα επιτραπέζια παιχνίδια, συναντούν τους γρίφους που κατέκλυσαν τον Μεσαίωνα.

Σε αυτή την διαδρομή πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε το ξύλο ως πρώτη ύλη για την κατασκευή τους.

Με τα ΄΄ΞΥΛΟΚΑΜΩΜΑΤΑ΄΄ ξαναζωντανεύει αυτή η διαδρομή. Μεταφέρει τους παίχτες και τους ΄΄γριφολύτες΄΄ σε άλλους πολιτισμούς, σε άλλες εποχές, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν την διανοητική πρόκληση σε συνδυασμό με την αυτοσυγκέντρωση, την φαντασία, την λογική και την υπομονή.



ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Δυστυχώς δεν έχουμε μέχρι στιγμής δημιουργήσει υπηρεσία e-shop.Παρ΄όλα αυτά έχετε δυνατότητα να κάνετε παραγγελίες απο τα προϊόντα μας μέσω τηλεφώνου ή e-mail.

Τηλ: 2655300372
Κιν: 6937707875

e-mail: xiloglipta@gmail.com

Υπεύθυνος παραγγελιών: Νίκος Χρηστίδης



ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


ΣΚΑΚΙ (2 παίκτες)





Το καλαίσθητο αυτό σκάκι, με τα ξυλόγλυπτα πιόνια, προσφέρεται όχι για το στρατηγικό ακόνισμα του μυαλού, αλλά και για εξαίρετο διακοσμητικό.

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: καρυδιά

16.00 €



ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ (2 παίκτες)





Ένα παιχνίδι τύχης, που οι παίχτες χρησιμοποιώντας τα πιόνια ως άλογα, προσπαθούν να φτάσουν στο κόκκινο σημάδι(τέρμα). Προσοχή όμως, Δεν είναι τόσο απλό! Υπάρχουν θέσεις στο παιχνίδι που από κάτω είναι κενές και αν πέσει μέσα τους ένα από τα άλογα, βγαίνει από την κούρσα!

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: σφενδαμι

17.00 €



ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ (2-4 παίκτες)





Το γνωστό παιχνίδι που μεγάλωσε τόσες γενιές, φτιαγμένο από ξύλο!

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: σφενδάμι

16.70 €



ΦΙΔΑΚΙ (2-6 παίκτες)






Τα ζωγραφισμένα με οικολογικά χρώματα φίδια πάνω στο παιχνίδι, υποχρεώνουν τους παίχτες σε συνεχή ανεβοκατεβάσματα. Με υπομονή όμως και ίσως λίγη τύχη, μπορείς να φτάσεις το τέλος.

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: teak

16.00 €



ΤΡΙΛΙΖΑ (2 παίκτες)





Η γνωστή τρίλιζα, όχι όπως την παίζαμε στα θρανία του σχολείου, αλλά πάνω σε ένα μικρό ξύλινο πρακτικό κουτάκι! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι μετά από διαδοχικές κινήσεις, να τοποθετήσεις τρία πιόνια στην ίδια οριζόντια ή κάθετη ευθεία.


ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: ρόμπολο

13.00 €




ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ (2 παίκτες)






Ένα πολύ όμορφο επιτραπέζιο που παίζεται με δύο παίκτες. Τα κόκκινα ξυλόγλυπτα πιόνια είναι οι λύκοι και τα άσπρα αντιπροσωπεύουν τα αγριοκάτσικα. Ανάμεσά τους διεξάγεται μια μάχη σαν κι αυτές που αποτελούν καθημερινότητα για τα ζώα του δάσους. Προσοχή όμως! Το εντυπωσιακό σε αυτό το παιχνίδι είναι πως τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Τα αγριοκάτσικα με κατάλληλες κινήσεις μπορούν να νικήσουν!

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: καρυδιά, σφενδάμι

30.00 €



JENGA ( 2-5 παίκτες)







Το γνωστό παιχνίδι ισορροπίας εφαρμοσμένο σε ξύλο.

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: σφενδάμι

22.00 €



ΦΡΑΓΜΑΤΑ (2-4 παίκτες)







Το διασκεδαστικό αυτό παιχνίδι προέρχεται από την Γερμανία. Στόχος του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσεις πρώτος μία από τις μπίλιες σου στην άσπρη θέση. Το ενδιαφέρον όμως βρίσκεται στο ότι οι αντίπαλοι μπορούν να βάζουν συνεχώς φράγματα στον δρόμο σου, ακόμα και να σε στέλνουν πίσω στην εκκίνηση!

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: ρομπολο

29.00 €



MASTER MIND (2 παίκτες)







Αν θέλει κανείς να ακονίσει το μυαλό του, το καλύτερο παιχνίδι είναι σίγουρα το Master Mind! Με πρωτοποριακό σχεδιασμό και τους υπολογισμούς να μην σταματάν, το Master Mind δικαίως κατέκτησε τις καρδίες μικρών και μεγάλων όλο τον κόσμο.

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: καρυδιά

26.50 €



KALAHA – MΠANTOYMI (2 παίκτες)






Ίσως το αρχαιότερο παιχνίδι του κόσμου. Κάνοντας τις σωστές μαθηματικές πράξεις, μπορείς να κερδίσεις όλες τις μπίλιες του αντιπάλου. Πέρα από την αυτοσυγκέντρωση και την προσοχή που απαιτεί αυτό το παιχνίδι, μόνο η ιστορικότητά του το κάνει μοναδικό.


ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: ρόμπολο

28.00 €


ΓΡΙΦΟΙ





Η ΠΟΛΗ







Γίνεται αρχιτέκτονες μιας πόλης συνθέτοντας τα 9 ανόμοια κομμάτια της γύρω από τον πύργο. Πρόκειται για έναν κατασκευαστικό γρίφο που προσφέρεται όχι για μία αλλά για 13 διαφορετικές λύσεις!

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: φλαμούρι, καρυδιά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ***

17.50 €


ΓΡΙΦΟΙ



ΚΥΒΟΣ-ΦΙΔΙ







Ο γρίφος αυτός μπορεί να ΄΄ξεδιπλώσει΄΄ τα χαρίσματά σας στον χώρο. Τα κυβάκια από τα οποία είναι φτιαγμένος δένονται με ειδικό ελαστικό σκοινί ώστε να μπορούν να περιστραφούν προς όποια κατεύθυνση θέλετε. Ο γρίφος απλώνει σαν φίδι εύκολα αλλά χρειάζεται πρακτική σκέψη για συντεθεί ξανά σε κύβο. Διατίθεται σε τρία μεγέθη, medium, small και μπρελόκ.

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: teak
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: **



12.00 € medium
7.00€ small
5.00 € key




ΠΥΡΑΜΙΔΑ








Το χτίσιμο των πυραμίδων αποτελεί έτσι κι αλλιώς ένα μυστήριο! Μπορείτε να χτίσετε και σεις μια πυραμίδα - γρίφο, βάζοντας στην σωστή σειρά τα κομμάτια της.



ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: καρυδιά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ***


14.00 €


ΑΝΑΧ







Μία μικρή μπιλίτσα είναι σφιχτά κλεισμένη στο εσωτερικό του γρίφου. Καλείστε
να κάνετε εκείνες τις ενέργειες ώστε να την βγάλετε από κει μέσα!

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: καρυδιά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: **

10.00 €



ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΜΠΑΛΑ









Μέσα σε ένα σύμπλεγμα από ξύλινους περίπλοκους δεσμούς, βρίσκεται μια μπάλα. Καλείστε λοιπόν από την μία να την απελευθερώσετε, επειδή όμως από την άλλη η μπάλα μπορεί να κυλήσει και να χαθεί, να πειραματιστείτε εγκλωβίζοντάς την ξανά!

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: ρόμπολο
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ***


14.00 €



NOTCH STICK








Μικρά κομμάτια ξύλου, ΄΄δένονται΄΄ μεταξύ τους και δημιουργούν ένα σύνθετο γρίφο με συρτές λύσεις. Διατίθεται σε δύο μεγέθη small και large.


ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: teak
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ***



10.00 € small
14.00 € large



STRICK







Μία ακόμη σύνθεση από πολλά μικρά ξύλινα κομμάτια που όταν λυθεί, νομίζει κανείς πως όλα τα κομμάτια είναι ίδια, δεν είναι όμως!

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: καρυδιά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ***


12.00 €




ΒΑΡΕΛΙ ΜΠΥΡΑΣ







Ο γρίφος αυτός μπορεί να μην έχει μπύρα στο εσωτερικό του έχει όμως πολλά μυστικά κομμάτια για τον λύσετε! Στην διαδικασία επανασύνθεσής του, γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστικός γιατί είναι αναγκαίο να τοποθετηθούν κατάλληλα τα κομμάτια πράγμα που χρειάζεται σωστή αντίληψη του χώρου που ΄΄περισσεύει΄΄.

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: ρόμπολο, σφενδάμι
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ***


13.00 €


SET PUZZLE








Ένα όμορφο πάζλ, τοποθετημένο σε ειδική θήκη ώστε να βλέπει κανείς όλες σχεδόν τις επιφάνειές του. Τα μαύρα και άσπρα κυβάκια είναι πολλές φορές διαχωρισμένα μεταξύ τους πράγμα που κάνει τον γρίφο πολύπλοκο μεν, την διαδικασία προς την λύση δε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα!

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: teak
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ***


16.00 €



SONTOR









Ένας γρίφος που μοιάζει με εξωτικό λουλούδι. Σκοπός είναι να αποσυνθέσετε τα κομμάτια του και να το ξαναφτιάξετε από την αρχή, διαδικασία όμως που χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση και προσοχή.


ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: σφενδάμι
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ****


14.00 €



ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ PUZZLE








Ένα όμορφο ξύλινο μεσοπολεμικό αεροπλανάκι, γίνεται κομμάτια για να σας διασκεδάσει αλλά και να διακοσμήσει το γραφείο ή την βιβλιοθήκη σας.

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: σφενδάμι
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: **

13.00 €


CONVOLUTION







Αυτός ο γρίφος είναι μια πραγματική πρόκληση*! Ο ομοιόμορφος αυτός κύβος με τις πέντε μυστικές ΄΄κλειδαριές΄΄ του, κατέκλυσε κυριολεκτικά τις μεσαιωνικές σχολές και τους κύκλους των επιστημόνων, επιβεβαιώνοντας την εξυπνάδα όσων τον έλυναν.

*Προσοχή: Ο γρίφος αυτός δεν απευθύνεται σε αρχάριους λύτες. Μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: καρυδιά 16.00 €
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: *****


16.00 €



ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΟΥΤΙ









Ένας έξυπνος γρίφος σας καλεί να ανακαλύψετε τον τρόπο να ανοίξετε το κουτί. Καταπληκτικός τρόπος να κρύψετε πράγματα χρήσιμα και σημαντικά για σας από τα περίεργα ή κακόβουλα μάτια! Διατίθεται σε δύο μεγέθη small και large.

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: teak
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: **

11.00 € small
15.00 € large



ΤΕΣΣΑΡΙ*









Ο γρίφος αυτός είναι ο πρόγονος του κύβου του Ρούμπικ. Έχουμε τέσσερις επιφάνειες εξωτερικά και τέσσερις κύβους στο εσωτερικό του γρίφου οι οποίοι πάνω τους έχουν διαφορετικά χρώματα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετηθούν σε κάθε πλευρά, οι επιφάνειες των κύβων που θα έχουν τα τέσσερα διαφορετικά χρώματα εναλλάξ. Μπερδευτήκατε; Μην αγχώνεστε! Αξίζει να προσπαθήσετε! Διατίθεται σε large και μπρελόκ.

*Ιδιαίτερα το μπρελόκ από το τεσσάρι, είναι μια καταπληκτική πρόταση για να διαφημίσετε την επιχείρησή σας με ένα έξυπνο και πρωτότυπο δώρο προς τους πελάτες σας! Ζητήστε προσφορά!

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: σφενδάμι
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ****

9.00 € large
5.00 € key


ΤΗΕ Τ







Το Τ είναι ένας από τους γνωστότερους γρίφους λογικής. Δύο μικρά και δυο μεγαλύτερα κομμάτια ξύλου, αν τοποθετηθούν με σωστό τρόπο, προφέρουν 22 διαφορετικά σχήματα. Ένα υπέροχο παιχνίδι αυτοσυγκέντρωσης και υπομονής το οποίο χωράει σε ένα μικρό πρακτικό κουτάκι!


ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: καρυδιά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ***


12.00 €



ΝΑΡΚΗ









Μία θαλάσσια νάρκη είναι κλεισμένη σε μια παγίδα! Πιάνοντας τις άκρες της, προσπαθείτε να την απεγκλωβίσετε. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Πάρτε τον χρόνο σας. Η νάρκη δεν πρόκειται να εκραγεί.

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: teak
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: **


5.70 €


ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΓΡΙΦΟΣ







Ένα καταπληκτικό και έξυπνο δώρο για τους φίλους σας. Τοποθετήστε ένα οποιοδήποτε μπουκάλι στον γρίφο και ΄΄δέστε΄΄ το, προκαλώντας τους άλλους να το λύσουν ώστε να κερδίσουν το μπουκάλι!

ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: καρυδιά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ***


24.00 €



Για οποιαδήποτε ερώτηση όσων αφορά τους γρίφους ή τις λύσεις τους, μην διστάσετε, τηλεφωνήστε ή στείλτε μας e-mail!

Στην περίπτωση που χάσετε κάποιο πιονι ή ζάρι μπορούμε άμεσα να σας το προμηθεύσουμε


Τηλ: 2655300372
Κιν: 6937707875

e-mail: xiloglipta@gmail.com

Υπεύθυνος παραγγελιών: Νίκος Χρηστίδης